Αεροθάλαμος AeroPEP Plus

45,00  (με ΦΠΑ)

Check Σε απόθεμα

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πιστοποίηση:

CE
Οίκος κατασκευής:

Trudell Medical International
ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Πληροφορίες Αποστολής

Με γνώμονα την ασφάλεια και την ταχύτητα παράδοσης, συνεργαζόμαστε με τις πιο γνωστές εταιρείες αποστολής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Δωρεάν Μεταφορικά

Όταν το σύνολο υπερβαίνει τα 50€

Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες

Περιγραφή

Aerochamber Με Βαλβίδα VHC AeroPEP Plus

O αεροθάλαμος με βαλβίδα (Valved Holding Chamber – VHC)  AeroPEP Plus, διασφαλίζει ικανοποιητική εφαρμογή και ελέγχει τα συμπτώματα από το βρογχικό άσθμα, τη βρογχίτιδα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Eίναι ο πρώτος συνδυασμένος αεροθάλαμος με βαλβίδα και συσκευή θετικής εκπνευστικής πίεσης (PEP) διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μία δοσιμετρική συσκευή εισπνοών (pMDI), καθώς και για θεραπεία θετικής πίεσης εκπνοής (Θ.Ε.Π).

Οι ασθενείς με βρογχικό άσθμα, βρογχίτιδα και xρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π) μπορούν να ωφεληθούν από την 2 σε 1 τεχνολογία του. Μια ρυθμιζόμενη συσκευή θετικής εκπνευστικής πίεσης με επιστόμιο είναι ενσωματωμένη στην εκπνευστική βαλβίδα και είναι σχεδιασμένη να επιτρέπει την χορήγηση του αεροζόλ, χωρίς να επηρεάζει την λειτουργία θεραπείας θετικής εκπνευστικής πίεσης. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα σαν συσκευή  Θεραπεία Θετικής Πίεσης Εκπνοής (Θ.Ε.Π) ή σε συνδυασμό με την χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής με αεροζόλ μέσω δοσιμετρικής συσκευής.

Έξι ρυθμίσεις Θ.Ε.Π. επιτρέπουν στον θεράποντα να βαθμονομήσει τον αεροθάλαμο με βαλβίδα (Valved Holding Chamber – VHC) AeroPEP Plus σύμφωνα με το κατάλληλο επίπεδο αντίστασης του κάθε ασθενούς. Η συσκευή διαθέτει επίσης ένα αποσπώμενο προσαρμογέα που χρησιμοποιείται με ένα μανόμετρο πίεσης για να καθορίσει τις αρχικές ρυθμίσεις του κάθε ασθενούς.

Ενδείξεις χρήσεως ως αεροθαλάμου με βαλβίδα VHC:

 • Εξασφάλιση αποτελεσματικής χορήγησης φαρμακευτικής αγωγής φαρμάκων αεροζόλ

Ενδείξεις χρήσεως ως συσκευή θετικής εκπνευστικής πίεσης (PEP):

 • Μειώνει την «παγίδευση» αέρα στο βρογχικό άσθμα, τη βρογχίτιδα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο αναπνοής (κλειστών χειλιών)
 • Βελτίωση της υγιεινής των βρόγχων
 • Βελτίωση της βρογχοδιαστολής
 • Αντιμετώπιση της ατελεκτασίας
 • Κατά τη διάρκεια της Θ.Ε.Π., οι ασθενείς εκπνέουν μέσω αντίστασης, δημιουργώντας έτσι μια θετική πίεση, η οποία επιτρέπει στη ροή του αέρα να μετακινηθεί πίσω από τους αποφραγμένους αεραγωγούς μέσω «παράπλευρου εξαερισμού» και ως εκ τούτου ελευθερώνει τους αεραγωγούς, βοηθά την κινητικότητα των βρογχικών αδένων και επιτρέπει καλύτερη διάχυση του εισπνεόμενου αεροζόλ φαρμάκου.

Η (Θ.Ε.Π.) πρωτοχρησιμοποιήθηκε μετεγχειρητικά ως μέθοδος για την επαναπλήρωση των πνευμόνων, αυξάνοντας τον «παράπλευρο εξαερισμό». Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 , η Θ.Ε.Π. συνδυαζόταν με έντονο βήχα ως μέθοδος για την απομάκρυνση των εκκρίσεων.

Πλεονεκτήματα:

 • Πρακτικό μέγεθος : Ο αεροθάλαμος χωρητικότητας 149 ml έχει το ιδανικό μέγεθος για εύκολη καθημερινή χρήση
 • Διάφανος αντιστατικός αεροθάλαμος (Anti – Static) :Είναι έτοιμος για χρήση αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε διεργασία. Επίσης, προσφέρει αξιόπιστη χορήγηση του φαρμάκου καθώς ελαχιστοποιεί το στατικό φορτίο.
 • Δυναμικός σχεδιασμός ροής : Ο σχεδιασμός του αεροθαλάμου επιτρέπει στο αερόλυμα να ωριμάσει στο μικρότερο δυνατό μέγεθος σωματιδίων του, ελαττώνοντας το στοματικό ίζημα αυτών των σωματιδίων, το οποίο μπορεί να προκαλέσει συστημικές παρενέργειες. Επιπλέον προσφέρει οπτική επαφή και έλεγχος στο εσωτερικό του διαφανή αεροθάλαμου.
 • Σύστημα διαφράγματος μειωμένης αντίστασης : Πιο λεπτό και χαμηλής αντίστασης διάφραγμα το οποίο απαιτεί λιγότερη προσπάθεια για να ανοίξει από ασθενείς χαμηλών εντάσεων και υψηλών ρυθμών όπως είναι τα παιδιά.
 • Δείκτης εισπνοών Flow – Vu : Παρέχει την εγγύηση ότι η εισπνοή επιτελείται με ακρίβεια. Επιπλέον, επιτρέπει στους θεράποντες να συντονίζουν την ενεργοποίηση με την εισπνοή, να μετρούν τις αναπνοές του ασθενούς και να διασφαλίζουν ικανοποιητική στεγανότητα.
 • Υποδοχή γενικής χρήσης pMDI από ενισχυμένο πολυμερές Monprene : Συμβατό με όλα τα ευρέως χορηγούμενα φάρμακα αεροζόλ.
 • Σφυρίχτρα FLOWSIGNal : Βοηθά τον ασθενή να εισπνέει με τη σωστή ταχύτητα, παρέχοντας αντίδραση (σφύριγμα) στην υπερβολικά γρήγορο ρυθμό.
 • Βαλβίδα Εκπνοής EZ-Flow : Προσφέρει χαμηλότερη αντίσταση στη ροή εκπνοής και την κατευθύνει μακριά από τον ασθενή αποτρέποντας πιθανούς ερεθισμούς.
 • Η χορήγηση αεροζόλ και θεραπείας Θετικής Εκπνευστικής Πίεσης εκτελούνται ανεξάρτητα, χωρίς κάποια από τις λειτουργίες της κάθε θεραπείας να υποβιβάζεται. Η σύγκριση της απόδοσης στο εργαστήριο του αεροθαλάμου με βαλβίδα AeroPEP Plus σε σχέση με αυτή του AeroChamber Plus για τη χορήγηση ενός αντιχολινεργικού σκευάσματος  (Atrovent, Boehringer Ingelheim Pharmaceuticals Inc.) επιβεβαίωσε ότι η απόδοση του AeroPEP Plus κατά την εισπνοή δεν επηρεάστηκε από την παρουσία του χαρακτηριστικού της Θ.Ε.Π. το οποίο και λειτουργεί μόνο όταν ο ασθενής εκπνέει.
 • Ο σχεδιασμός δυναμικής ροής βελτιώνει την αναπνεύσιμη δόση φαρμάκου, με έξι ρυθμίσεις Θ.Ε.Π
 • Aφαιρούμενος προσαρμογέας, για την σύνδεση μανομέτρου πίεσης για τη μέτρηση της αρχικής ρύθμισης του κάθε ασθενούς.
 • Bολική και οικονομική 2 σε 1 συσκευή
 • Παρέχει ασφάλεια λόγω της κατασκευής τους BPA Free. Ειδικότερα, δεν περιέχει τις τοξικές ουσίες Bisphenol A, Polystirene, Phthalates, Latex, Lead και PVC, οι οποίες φέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία.
 • Πλένεται εύκολα στο πλυντήριο πιάτων έως 70oC

Χρήσιμες συμβουλές προς τους θεράποντες:

Ο αεροθάλαμος με βαλβίδα (Valved Holding Chamber – VHC) AeroPEP Plus σας επιτρέπει να ενσωματώσετε τη θεραπεία Θ.Ε.Π. στους ασθενείς σας, παράλληλα με τη χρήση δοσιμετρικής συσκευής και αεροθαλάμου με βαλβίδα, σύμφωνα με τα παρακάτω:

 • Ο ασθενής εισπνέει κανονικά (ή σε μεγαλύτερο από το κανονικό όγκο, αλλά λιγότερο από την πλήρη χωρητικότητα των πνευμόνων).
 • Εκπνέει ενεργά, αλλά όχι δυνατά, έναντι σε συγκεκριμένη αντίσταση επιστομίου, δημιουργώντας πιέσεις μεταξύ 10-20 cm H20.
 • Ο κύκλος αναπνοής επαναλαμβάνεται 10 – 20 φορές.
 • Ο ασθενής εκτελεί αρκετές έντονες εκπνοές (έντονο βήχα) για να αυξήσει τις εκκρίσεις.
 • Η ακολουθία Θ.Ε.Π. αναπνοών και έντονου βήχα επαναλαμβάνεται 4-6 φορές σε κάθε εφαρμογή της θεραπείας.

Χρήσιμες συμβουλές προς τους ασθενείς:

Ο γιατρός σας θα σας υποδείξει τη διαχείρηση του αεροθαλάμου με βαλβίδα AeroPEP Plus πριν ξεκινήσετε να τον χρησιμοποιείτε. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας PEP, οι εκπνοές σας βρίσκουν αντίσταση από τη συσκευή, έχοντας ως αποτέλεσμα ο αέρας να ρέει πίσω από τις αποφράξεις των αεραγωγών σας, ανοίγοντας τους μπλοκαρισμένους αεραγωγούς. Η θεραπεία PEP με τον αεροθάλαμο AeroPEP Plus σας βοηθά επίσης να μετακινήσετε τις βρογχικές εκκρίσεις, έτσι ώστε το εισπνεόμενο φάρμακο να διαχέεται πιο αποτελεσματικά.

Μια σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία των αεροθαλάμων με βαλβίδα (VHC), είναι η ασφάλεια που παρέχουν λόγω της κατασκευής τους BPA Free. Ειδικότερα, δεν περιέχουν τις τοξικές ουσίες Bisphenol A, Polystirene, Phthalates, Latex, Lead και PVC.

Πιο συγκεκριμένα έρευνες απέδειξαν ότι τα πλαστικά περιέχουν τοξικές ουσίες οι οποίες έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Για παράδειγμα, η ουσία Bisphenol A, δημιουργεί ορμονικές διαταραχές, αποβολές, καρκίνο μαστού και προστάτη, πρώιμη εφηβεία και νοητική καθυστέρηση. Επιπλέον, η ουσία Polystirene εκκρίνει την styrene, μια καρκινογόνα ουσία επηρεάζοντας το συκώτι, τους πνεύμονες, τον εγκέφαλο και τα νεφρά. Τέλος, οι Phthalates είναι χημικά που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσει η πλαστική ύλη και ως διαλύτες και προκαλούν ατροφία των όρχεων και πολλά προβλήματα στα όργανα αναπαραγωγής. Δοκιμές σε πειραματόζωα έδειξαν βλάβες στο ήπαρ, τα νεφρά και τους πνεύμονες.

Για την προστασία του παιδιού σας, να επιλέγετε πάντα προϊόντα, που αναγράφουν πάνω BPA free. Οι τοξικές ουσίες έχουν απομακρυνθεί και τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Χαρακτηριστικά

brand

Ακολουθήστε μας
TOP
Arrow Chevron
ΑΡΧΙΚΗ
E-SHOP
ΑΡΘΡΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αθήνα

Λ. Μεσογείων 119
Τηλ.: 210 6910048

Ηράκλειο

Λεωφ. 62 Μαρτύρων 41
Τηλ.: 2810 261281

Πάτρα

Αγ.Ανδρέου 159
Τηλ.: 2610 346969