The Blog

- - in Τεχνολογία Laser

Κατασκευή κηδεμόνων με τεχνολογία Laser scan & milling machine

Η εταιρία μας έπειτα από μια επιτυχημένη πολυετή πορεία 55 ετών στο τομέα της κατασκευής κορμικών κηδεμόνων κυφώσεως – σκολιώσεως, προχωράει μπροστά.

Φέραμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο κομμάτι της κατασκευής κηδεμόνων. Με πολύωρες εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό από τις κορυφαίες εταιρίες στο κομμάτι της τεχνολογίας laser και την τελευταία τεχνολογία στο χώρο αυτό, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε άριστα αποτελέσματα και την καλύτερη εφαρμογή από ποτέ στους κηδεμόνες μας.

Έχοντας στη διάθεση μας μηχανήματα της Artec για 3D scanning χωρίς καμία έκθεση σε ακτινοβολία, πολύ εύκολα και γρήγορα γίνεται λήψη μέτρων με τον πλέον εύκολο τρόπο χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Τα scanner της Artec είναι το πoιό εξελιγμένα παγκοσμίως με τεράστιες δυνατότητες ψηφιακής ανάλυσης και επεξεργασίας. Έτσι είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την τρισδιάστατη απεικόνιση του σώματος που σκανάρουμε με ακρίβεια δεκάτου του χιλιοστού.

Προχωρώντας στη διαδικασίας επεξεργασίας του 3D ψηφιακού εκμαγείου μας σε ηλεκτρονική μορφή μεταφέρουμε τα δεδομένα  στο πρόγραμμα της Orten. Το λογισμικό μας δίνει απεριόριστες  δυνατότητες εκμηδενίζοντας τα περιθώρια λάθους καθώς μας επιτρέπει να εισάγουμε την ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης εσωτερικά του τρισδιάστατου ψηφιακού μοντέλου, έτσι μαζί με την εικόνα των κυρτωμάτων και των στροφών του κορμού εξωτερικά έχουμε άριστη εικόνα της πάθησης και το πώς πρέπει να επέμβουμε για να την διορθώσουμε.

Το λειτουργικο σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε κάθε μας κίνηση στο 3D εκμαγείο από την στιγμή που θα ξεκινήσουμε τη μορφοποίηση. Με μια τεράστια γκάμα εργαλείων και δίχως κανένα περιορισμό οι τεχνικοί μας επεξεργάζονται το μοντέλο συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία τους με τα σύγχρονα συστήματα λογισμικού και μηχανήματα ώστε να  επιτύχουμε την απολυτή εφαρμογή με άριστα διορθωτικά αποτελέσματα.

Στην συνεχεια μεταφέρουμε τα δεδομένα του 3D ψηφιακού μας εκμαγείου στον τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατο παντογράφο (milling machine) όπου δημιουργεί  με ακρίβεια χιλιοστού το επεξεργασμένο τρισδιάστατο μοντελο.

Τέλος με την τεχνική του κενού αέρος «ρίχνουμε» στο μοντέλο μας το ειδικό θερμοπλαστικό, πολυαιθυλαίνιο ή πολυπροπυλαίνιο και ολοκληρωνουμε την κατασκευή μας.

Τρισδιάστατο εκμαγείο από φωτογραφία

Η εταιρεία μας με χαρά σας παρουσιάζει ακόμη μια καινοτομία στο χώρο της κατασκευής κηδεμόνων σε συνεργασία με την Οrten το πρόγραμμα ORTEN PIX.

Το PIX είναι ένα πρόγραμμα για τη λήψη τρισδιάστατου εκμαγείου για κατασκευή κορμικων κηδεμόνων  με τη χρήση μόνο 2 ψηφιακών φωτογραφιών φωτογραφίες.

Είναι το μοναδικό πρόγραμμα λογισμικού που μας επιτρέπει να κάνουμε ακριβής λήψη μέτρων σε περιπτώσεις όπου υπάρχει αδυναμία μετακίνησης όπως πολυτραυματιες για μετεγχειρητικους κηδεμόνες, άτομα που χρήζουν κορμικου  κηδεμόνα με πολλαπλά νευρολογικά προβλήματα οι άλλες παθήσεις όπου δεν είναι δυνατόν να σταθούν σε όρθια στάση η καθηστη ακινητοι για να γίνει λήψη του τρισδιάστατου εκμαγείου με τη τεχνολογία laser.

Καθώς έχουμε φωτογραφίσει τον ασθενή από μια συγκεκριμένη γωνία, μεταφέρουμε τις φωτογραφίες στον  υπολογιστή μας και κατόπιν στο πρόγραμμα της Orten pix, όπου από τις φωτογραφίες με τις κατάλληλες ενέργειες οι τεχνικοί θα δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο εκμαγείο ψηφιακής μορφής.

Έχοντας μετατρέψει της φωτογραφίες σε ψηφιακό εκμαγείο οι τεχνικοί μας είναι έτοιμοι να το επεξεργαστούν.

Προχωρώντας στη διαδικασίας επεξεργασίας του 3D ψηφιακού εκμαγείου μας σε ηλεκτρονική μορφή μεταφέρουμε τα δεδομένα  στο πρόγραμμα της Orten. Το λογισμικό μας δίνει απεριόριστες δυνατότητες εκμηδενίζοντας τα περιθώρια λάθους καθώς μας επιτρέπει να εισάγουμε την ακτινογραφία της σπονδυλικής στήλης εσωτερικά του τρισδιάστατου ψηφιακού μοντέλου, έτσι μαζί με την εικόνα των κυρτωμάτων και των στροφών του κορμού εξωτερικά έχουμε άριστη εικόνα της πάθησης και το πώς πρέπει να επέμβουμε για να την διορθώσουμε.

Το λειτουργικο σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε κάθε μας κίνηση στο 3D εκμαγείο από την στιγμή που θα ξεκινήσουμε τη μορφοποίηση.

Με μια τεράστια γκάμα εργαλείων και δίχως κανένα περιορισμό οι τεχνικοί μας επεξεργάζονται το μοντέλο συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία τους με τα σύγχρονα συστήματα λογισμικού και μηχανήματα ώστε να  επιτύχουμε την απολυτή εφαρμογή με άριστα διορθωτικά αποτελέσματα.

Κατασκευή πελμάτων με  3D Laser scanning

Η εταιρία μας πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά φέρνοντας τη τελευταία τεχνολογία στα πέλματα κατασκευής

Σε συνεργασία με τη VOXELCARE  σας παρουσιάζουμε το καινούριο 3D laser scanner, το οποίο συνδυάζει  τις καλύτερες δυνατότητες σάρωσης 3D με τη μέγιστη ταχύτητα.

Ο σαρωτής δημιουργεί τρισδιάστατη απεικόνιση του σχήματος των πελμάτων με ακρίβεια χιλιοστού πετυχαίνοντας μια λεπτομερή αποτύπωση και ανατομία. Άλλη μια μεγάλη πρωτοτυπία είναι ότι μέσω των 3D scanner  μπορούμε να σκαναρουμε το αφρώδες αποτύπωμα τα ειδικά κουτιά αποτυπώματος πέλματος  Αυτό κάνει το σαρωτή ένα τέλειο εργαλείο για τη κατασκευή ορθωτικών πελμάτων  που αφορά όλες  τις παθήσεις.

Έχοντας αποτυπώσει με το scanner τις μετρήσεις  και το πραγματικό μέγεθος και σχήμα  του πέλματος με απόλυτη ακρίβεια μεταφέρουμε τα δεδομένα στο λογισμικό πρόγραμμα της VOXELCARE το οποίο μας παρέχει την ευχέρεια με ένα ευέλικτο μενού, με απεριόριστες δυνατότητες τροποποίησης και επεξεργασίας αλλά και μια μεγάλη βιβλιοθήκη,  να δημιουργήσουν οι ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΟΡΘΟΠΡΟΘΕΤΙΚΟΙ της εταιρείας μας  ένα τέλειο σχεδιασμό για το ορθωτικό μας πέλμα.

Αμέσως μετά επιλέγουμε μέσα από μια μεγάλη γκάμα  διαφορετικών πυκνοτήτων και σκληρότητας   (shore)  EVA block  ανάλογα με τη περίπτωση , την ηλικία,  το σωματικό βάρος και τη πάθηση του χρήστη. Η προέλευση όλων των υλικών μας είναι από  ευρωπαϊκούς οίκους , είναι υποαλλεργικά  έχουν  όλες τις Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο  για τη κατασκευή ορθωτικών πελμάτων.

Ένα άριστα σχεδιασμένο πέλμα  που αποτελείται από τα καλυτέρα υλικά δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί χωρίς το τελευταίας τεχνολογίας παντογράφο (milling machine) το οποίο με απόλυτη ακρίβεια δημιουργεί τα πέλματα φρεζαρισμένα και από τις 2 όψεις . Χάρη σε αυτή την καινοτόμο τεχνολογία δεν έχουμε όρια στο σχεδιασμό του πέλματος  με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε κορυφαία ποιότητα , άριστη εφαρμογή στο πέλμα αλλά και στο υπόδημα.

Έχοντας στα χέρια τους οι τεχνικοί μας τα πέλματα τα φινιρίζουν  λεπτομερώς και τα επενδύουν με επικάλυψη της Durafit από micro fibers ώστε να παραδώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.