Τι είναι το ΣΕΙ

 To Συγγενές Εξάρθρημα του Ισχίου (ΣΕΙ) αποτελεί μία πάθηση εκ γενετής πλημμελούς κατασκευής του ισχίου.

Κατά την διάρκεια ανάπτυξης του σκελετού, υπάρχει παράλληλη ανάπτυξη της κοτύλης και της μηριαίας κεφαλής, καθώς δηλαδή μεγαλώνει η μηριαία κεφαλή, διαμορφώνει και την κοτύλη. Στο Εξαρθρωμένο Ισχίο, όταν δηλαδή η μηριαία κεφαλή βρίσκεται εκτός της κοτύλης, αυτή είναι υποπλαστική σε μέγεθος, και δεν σχηματίζεται σωστά.

Τι είναι ο κηδεμόνας Pavlik

 Ο κηδεμόνας Pavlik είναι ειδικά σχεδιασμένος για να συγκρατεί απαλά τους γοφούς του μωρού σας, σε τέτοια θέση έτσι ώστε η μηριαία κεφαλή να είναι ευθυγραμμισμένη με την κοτύλη, αυτό θα οδηγήσει στην κανονική ανάπτυξη και διαμόρφωση της άρθρωσης του ισχίου.

Που χρησιμοποιείται

Χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία μωρών από τη γέννηση έως την ηλικία των έξι μηνών. Ο χρόνος εφαρμογής καθορίζεται από τον θεράποντα Ιατρό σας μετά από ακτινολογικό έλεγχο.

Η επανεμφάνιση της δυσπλασίας αυτής είναι πολύ σπάνια, μετά από επιτυχή θεραπεία με κηδεμόνα Pavlik και μια φυσιολογική ακτινογραφία σε ηλικία 9 έως 12 μηνών.

Χαρακτηριστικά

Από βαμβακερό ιμάντα 2,5 cm με αφρώδεις επενδύσεις στην περιοχή του στήθους και της γάμπας και 7 πόρτες με αυτοκόλλητα κλεισίματα Velcro.

Αποτέλεσμα

Κρατάει τα ισχία του βρέφους σε απαγωγή, χωρίς να ακινητοποιεί το βρέφος.

Ενδείξεις 

Για θεραπευτική αποκατάσταση της δυσπλασίας, εξαρθρήματος ισχίων σε βρεφική ηλικία.

Χρώμα

Μπεζ

Size

 0, 1, 2